Lejemy ŻYRARDOWIANKĘ niemiłosiernie po I kwarcie jest 27:9 dla naszych, II kwarta będą wczasy.
skąd masz info kolego? czyżbyś był w lesznie?
czyli tak dalej a juz dziś będzie II liga ![]()
Nie jestem w Lesznie niestety, czego bardzo żałuję, ale nagłe sprawy zawodowe zatrzymały mnie w Skierniewicach, naszych pojechało około 10 osób tak myślę mam łącze ze wszystkimi którzy tam są II kwarta nie ma już takich postępów ale różnicę utrzymujemy z tym że coach rotuje składem i dość poważnie
Po I połowie wynik 45:18 dla ÓSEMKI!!!!!!!!!!!!!!!!, może będzie awans !!!!!!!!!!!!!!!!!!
na dwie minuty do końca III kwarty 61: 29 na NASZYCH CHŁOPAKÓW
Wygraliśmy 75:54 i nie wiem jak to się liczy ale mamy 2 zwycięstwa a awansuję 3 zespoły no i w związku z tym jesteśmy w II lidze po wielu latach starań się udało
to już chyba nie czekając na wynik końcowy można pogratulować chłopakom awansu!!
tak odpada tylko jedna drużyna więc mając 2 zwycięstwa nie możemy już odpaść. Jutro na luzie mogą pograć wszyscy nasi zawodnicy
Piszcie wynik na bieżąco z dzisiejszego meczu, oczywście jeżeli ma ktoś taką możliwość.
Pozdros
Przegrywamy na 3 minuty przed końcem 7 punktami, raczej przegramy
Przegraliśmy 5 punktami trochę w tym mieli udział sędziowie, ale nie ma co narzekać i tak jesteśmy w II lidze, Żyrardowianka z Lesznem walczy o wszystko i raczej też przerżnie Leszno ma za duży budżet żeby przegrać
No i Żyrardowianka weszła do II Ligii (wygrała z Lesznem) zupełnie nieźle w dawnym województwie Skierniewickim mamy 3 zespóly w II lidze Koszykówki, śmieszne
Pieknie. Gratuluje.
Ciekawy jestem jaki bedzie sklad na ta II lige. Czy mozna sie spodziewac jakis wzmocnien kto zostanie a kogo wyklucza z druzyny drugoligowej. Obecnie wyglada to tak :
Ludzie ze Skierniewic:
1. Jacek Zielinski
2. Marcin Zelislawski
3. Lukasz Makolski
4. Artur Lewandowski
5. Kamil Oleszkin
6. Mateusz Wiercioch
7. Piotr Sikorski
8. Przemyslaw Sas
Zawodnicy przyjezdni
9. Piotr Czaplicki
10. Mateusz Krawiec
11. Krzysztof Lewandowski
12. ???
13. Wilangowski
Po zmianach prawdopodobnie skierniewiczan bedziemy mieli 5 : Jacka Marcina Lukasza Przemka i Mateusza reszta do odstrzalu. Przyjezdni wszyscy + jakies nowe twarze. To jeszcze nie tak zle byle by nasi czesciej na boisko wychodzili.
Pieknie. Gratuluje.
Ciekawy jestem jaki bedzie sklad na ta II lige. Czy mozna sie spodziewac jakis wzmocnien kto zostanie a kogo wyklucza z druzyny drugoligowej. Obecnie wyglada to tak :
Ludzie ze Skierniewic:
1. Jacek Zielinski
2. Marcin Zelislawski
3. Lukasz Makolski
4. Artur Lewandowski
5. Kamil Oleszkin
6. Mateusz Wiercioch
7. Piotr Sikorski
8. Przemyslaw Sas
Zawodnicy przyjezdni
9. Piotr Czaplicki
10. Mateusz Krawiec
11. Krzysztof Lewandowski
12. ???
13. Wilangowski
Po zmianach prawdopodobnie skierniewiczan bedziemy mieli 5 : Jacka Marcina Lukasza Przemka i Mateusza reszta do odstrzalu. Przyjezdni wszyscy + jakies nowe twarze. To jeszcze nie tak zle byle by nasi czesciej na boisko wychodzili.
Po czym wnosisz że do odstrzału nie będzie kolega Przemek skoro w III lidze był on spośród wymienionych najmniej brany pod uwagę do gry a według Ciebie na II ligę się nadaje? Moim zdaniem w kadrze będą wszyscy którzy są teraz plus ewentualne wzmocnienia co nie oznacza że wszyscy będą się łapać do składu meczowego.
Nowe zasady. Do meczu zgloszonych chyba przynajmniej dwoch graczy z mlodszych rocznikow (nie pamietam ile maksymalnie moze miec lat) przy czym jeden musi byc na boisku. Tak ze mlodzi zostana to pewne.
Jesteś pewny że to obowiązuje od II ligi? Bo mnie się wydaję że to jedynie ekstraliga ma taki zapis. Ale nie jestem tego pewny więc mogę się mylić.
Pablo I MJ z tego co mi wiadomo w tym roku w składzie 2 ligowców musi być co najmniej 3 zawodników z rocznika 87 bądź młodsi i jest taka zasada, że jeden musimy być cały czas na parkiecie ![]()
Wszystko się okaże w swoim czasie kto zostanie a kto będzie grał, więc nie mówcie kto na pewno wylatuję. Po za tym zostaję 3 liga i tam też pewnie klub będzie chciał wystawić zespół. Jeszcze raz gratulację dla zawodników, trenera, zarządu klubu za awans do II LIGI!! Podziękowania też się należą kibicom, którzy podczas półfinałów robili świetną robotę, podnosili drużynę na duchu, byli 6 zawodnikiem ![]()
Pozdro!
Ponadto ten przepis dotyczy graczy do 23 roku życia a Mateusz Krawiec ma 21 lat.
jeszcze jedna rzecz co z III liga czy skleca cos i kto bedzie trenerem
moze pan W ponownie.
Gratulacje chłopaki !! II LIGA II LIGA NASZA JEST !! :-)
Myślę żeby jakąś składkę zrobić i kogoś kupić z I ligi :-)